2009 szeptember 9-én átszervezés történt a renden belül. Nürnbergben a „Petzengarten Hotelban”  megtartott ülésen fontos döntések születtek és új vezetöségi tagokat
választottak. A rendi kitüntetések, érdemrendek Bunford Zoltán tervei szerint készültek.  Ketten kiléptek (köztük egy korábbi vezető), ugyanakkor 10 eddig Magyarországon tevékenykedő Szent László lovag csatlakozott a németországi egyesülethez. A személyi változások módosították a Renden/Egyesületen belüli vezetői pozíciókat is, ezt követően főkapitányunk dr. Romhányi Tibor lett. A további személyi/pozícióbeli változásokról a sorban következő évközi Rendi Gyűlés dönt majd. A főkapitány személyének változásával együtt jár a Rend székhelyének megváltozása is, új székhelyünk: D-93047 Regensburg, Haidplatz 7, Németország

A Szent László Rend káptalanja úgy döntött, hogy a változások hassanak ki jelvényeink, címerünk, jelképeink, zászlónk kialakítására is. Ez természetesen egy hosszabb folyamat lesz, melynek lezárásáig régi jelképeinket használjuk. Az újak megtervezése és megvitatása várhatóan szintén a következő évközi Rendi Gyűlésen lesz alkalom.

Lezárva a változások felsorolását, végül, de nem utolsó sorban mi, Szent László lovagok valamennyien azt reméljük, hogy megújulva, az eddiginél tisztábban tudjuk képviselni a Szent László Társulat által lefektetett irányvonalat, következetesebben tudunk karitatív tevékenységünkre koncentrálni, elhagyva az eddig fel-felbukkanó, de a kilépésekkel remélhetően véglegesen eltűnő, a Rend deklarált politikamentességével össze nem egyeztethető hangokat.

By rkoczur

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .