Megkoszorúztuk Zichy grófnő sírját, majd a közgyűlést, rendtagunk O`Caroll báró kastélyában folytattuk le, majd egy közös vacsorán vettünk részt. Vendéglátónkat magas kitüntetéssel láttuk el. (Szent László mellcsillag ezüst fokozata).

Sajnos ekkor itt nagy ellentétek és vádaskodások történtek a rendi kincstárnok Bunford Zoltán és Kis Gábor Iván a magyarországi rendi kapitánya között, amely két táborra osztototta a rendet.
Kis Gábor Iván akaratlanul, vagy tudatossan, negativan befolyásolt egyes rendtagokat, akik végül is a többség nagy sajnálatára,  kiváltak a rendböl.  A mellékelt levelezésböl kivehetöek ezen viták okai. A jegyzökjöny ami ekkor készült és Dr.Heim Dezsö olvasatlanul és felelötlenül aláírt, majkdnem a Rend „közjavat szolgáló”  elismerésének a megvonásába  került.
Ez azt jelenti, hogy a Rend a keresztény  célkitüzéseit nem tudta volna tovább folytatni és ez hosszú éves hagyományok ellenére, a rend végleges felszámolását hozta volna magával. Ez az esemény a rendünk történelmében,  sajnos egy szomorú fejezet marad.

Körlevél

Kiss Gábor Iván lemondása

Nyílt levél Nagymesterünknek Dr.Dr. Romhányi Tibornak, a vezetőségi tagoknak, valamint a rend pénztárellenőreinek

By rkoczur

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .