Rendünk idei évi tevékenységének fő iránya – egyre inkább úgy tűnik – a különböző egészségügyi intézmények megsegítése lesz. A budapesti Szent Rókus kórház gyógyító munkáját támogató szállítmányt most egy újabb kamionnyi adomány követte. Az új célpont a Szent László év apropóján a szintén budapesti Szent László kórház (hivatalos nevén: Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet) volt. A szeptember 25-én beérkező küldemény a németországi Bürenből, a Máltai Szeretetszolgálat raktárából hozott kórházi berendezéseket és felszereléseket tartalmazott. Köszönet érte az adományozóknak és akciót Németországban előkészítő és koordináló ispotályosunknak Karl-Heinz Lieb-nek, továbbá az általa felkért önkénteseknek, akik a kamion szakszerű felpakolásában segédkeztek. A Rendünk égisze alatt futó akciónak még egy kiemelt támogatója volt: az ACTIVE PLUS Logistics Kft., mely a fuvart saját tehergépkocsijával lebonyolította, egyben magára vállalva a teljes fuvarköltséget is. Külön köszönet ezért Némedi Ferencnek, a cég ügyvezetőjének és Kiss Ernő gépkocsivezetőnek.

A szállítmány, mely az alább felsorolt tárgyakat tartalmazta, átmenetileg a Szent István kórház területén levő raktárba került.

  • 43 db állítható, kisebb részt motoros kórházi ágy,
  • 43 db fém éjjeli szekrény kihajtható asztallappal,
  •   7 db infúziós állvány,
  •   7 db WC ülőke magasító rátét,
  •   2 db vizsgáló asztal,
  •   2 db ágyhoz való mobil asztal,

összesen mintegy 7 millió forint értékben.

Az átadó a Szent László Rend nevében Kiss Gábor Iván magyarországi főkapitány volt, míg az átvételt a kórház részéről Rebecsák Györgyi osztályvezető és Lázár Józsefné raktáros koordinálta. Első benyomásaik igen pozitívak voltak, elmondásuk szerint adományból ilyen minőségű ágyak még nem érkeztek ebbe a kórházba.

Főkapitányunk jelezte, hogy nyitottak vagyunk további kérésekre-igényekre, amennyiben bármi olyan felszerelésre, berendezési tárgyra lenne még a kórháznak szüksége, ami megszerzésében Rendünk segíteni tud. Megállapodtunk, hogy a mostani adomány ünnepélyes átadására és jelképes átvételére a későbbiekben – a sajtó bevonásával – kerül sor.

By rkoczur

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .