A Szent László Év Rendünk számára is újabb komoly inspirációt jelentett a cselekvésre, múltunk feltárására, deklarált céljaink elérésének folytatására. Ennek jegyében készült el hat tabló (szakmai nevén: roll-up banner állvány), mely Rendünk múltját és jelenét, valamint tevékenységét mutatja be.
Az anyag összeállítását és megszövegezését nagymesterünk, dr. Romhányi Tibor végezte, az installációk elkészítésének érdeme pedig paderborni rendtársunké, Kalli Lieb-é. A frissen elkészült tablókból álló kis kiállítás felállítására először a nagyváradi székesegyházi plébánia előcsarnokában, a Kanonoksoron nyílt lehetőség.

Az elkészült kétnyelvű (magyar-német) tablók:

  1. Lovagjaink és Nagymesterünk – idézet a tablóról: „Szt. László Rend – alá-fölérendeltség nincs, ősi lovagi-testvéri egyenjogúság, hagyomány….”
  2. A lovagavatási szertartás képi bemutatása (Karl-Heinz Lieb avatása)
  3. Jelenlegi és néhai lovagjaink (képgyűjtemény) – idézet a tablóról: „A Rend megtestesíti és megvalósítja az egyenjogú testvériség eredendő ősi lovagi hagyományát.”
  4. Zászlónk és szövetségeseink – a Penta Liga (öt nemzetközi rend szövetsége) megalakulása Pápán
  5. Az igazi lovagok – képek segélyakciókról, nemzetközi lovagtársainkról, barátainkról
  6. Képválogatás humanitárius akcióinkból: Magyarország, Partium, Kárpátalja, Ukrajna

A kiállítás komoly érdeklődést váltott ki, reméljük még több helyen is – legközelebb Ausztriában – módunk lesz bemutatni.
Köszönet minden társunknak, aki részese volt e nívós és tartalmas kiállítás létrehozásának.

By rkoczur

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .