Rendünk tagja, zichy és vásonkői Zichy Katalin grófnő, Hoenning O’ Carroll báró felesége, csillagkeresztes dáma, életének 72. évében, 2018. május 21-én Regensburgban elhunyt.
Ennyi a száraz hír. Számunkra azonban Ő volt és marad a megtestesült kedvesség, barátság, közvetlenség, mosoly. A varázslatos sünchingi kastély mindig nyitva állt előttünk, a múltat őrző termeinek sorával, háromszáz éves bútoraival, a lépten-nyomon felbukkanó magyar emlékekkel, báltermében a gyöngyöző pezsgőspoharakkal, a könyvtár szivarfüstjével, a konyha rézedényeivel, és persze mellette a mikrosütővel, az éjjeliszekrényen a friss családi fotókkal – és a mindezeken átsugárzó formaságoktól mentes barátsággal.

Kedves Katalin! Nekünk, akik megismerhettünk, és barátságodat bírtuk, szívünkben örökké élsz. Rendünk a legmélyebb részvétét tolmácsoljuk lovagtársunknak, férjednek. A hivatalos gyászmise a sünchingi Keresztelő Szent János plébániatemplomban 11 órakor kezdődött. A szentmisét hét pap celebrálta. A templom teljesen megtelt, állóhely sem volt. Jelen volt a falu lakossága, a család, rokonság, a magyar- és német történelmi családok számos képviselője. A szentmise folyamán magyarul fennhangzott a „Boldogasszony Anyánk” egyházi-népi himnusz, majd záróakkordként a Magyar Himnusz, melyet a jelenlevők közül számosan magyarul énekeltek.

 

Rendünket az eseményen dr. Romhányi Tibor nagymester, Bunford Zoltán nagy kancellár, dr. Heim Dezső németországi főkapitány, Karl-Heinz Lieb ispotályos, Katona Ágnes és Foch Adalbert képviselte. Kíséretükben megjelent Klaus Blos az OMT nagymestere is.

By rkoczur

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .